Бальзам Цитопсор — препарат для застосування при псоріазі; сприяє зникненню висипів псоріазу на різних стадіях захворювання; покращує загальний стан шкіри при псоріазі.

Показання до застосування

Псоріаз у різних стадіях (прогресуюча, стаціонарна, регресуюча).

Як замовити Цитопсор

Бальзам Цитопсор можна замовити наложением платежем — для цього треба заповнити форму замовлення на сторінці «ЦИТОПСОР | Замовити».

Застосування

Бальзам Цитопсор наносять на уражені ділянки (бляшки) щоденно 1–2 рази на день. Починати застосування треба з невеликих ділянок. Ураження тулуба та кінцівок змащують тонким шаром препарату, на ділянках голови, вкритих волоссям — обережно втирають у шкіру біля коренів волосся.

На ділянках з тонкою, чутливою шкірою (в паху, під пахвами і т. д.) бажано спочатку змастити бляшки жирним дитячим кремом, а потім нанести на них тонкий шар препарату.

Спочатку бляшки злущуються та червоніють. Не слід навмисно видаляти кірочки, що міцно тримаються на шкірі. Поступово зудіння і свербіж слабшають (якщо вони були), за 2–5 тижнів бляшки і почервоніння зникають.

Змащувати уражені псоріазом місця необхідно доти, поки замість бляшок не залишаться пігментні або білі плями, а після купання ці плями вже не розовіють і не лупляться.

При помірній кількості висипів упаковки препарату (250 мл) достатньо на повний курс застосування. При поширеному сипу та доброму сприйнятті препарату можливо використання більшої його кількості.

При ураженні псоріазом площі шкіри 50–60% и більше рекомендуєтся уражені ділянки обробляти частинами. Наприклад, змащувати третю частину вогнищ ураження до повного їх зникнення, а потім переходити на наступні ділянки.

Купаючись, краще приймати теплий душ, ніж ванну (але не раніше, ніж через 6 годин після нанесення бальзаму), при цьому не розпарюючись и не розтираючи шкіру губкою. Користуватися бажано дитячим або гліцериновим милом, голову можно мити звичайним шампунем. Якщо після купання нанесення препарату деякий час не планується, рекомендується змастити уражені ділянки жирнім дитячим кремом або скористатися зволожуючим препаратом.

Під час застосування виключити застосування алкоголю, бажано виключити, або значно обмежити в раціоны наступні продукти: яйця, цільне молоко, мед, цитрусові, шоколад, обмежити дуже жирне, гостре й кисле, рослинні продукти червоного кольору (томати, червоні фрукти), цибулю і часник.

Побічна дія

Місцеві реакції: пощипування або легке зудіння (в окремих випадках підвищеної індивідуальної чутливості). При зудінні треба уникати розчісування.

Протипоказання

Підвищена індивідуальна чутливість до компонентів препарата. Вік до 7 років.

Вагітність та лактація

В період вагітності та лактації бальзам на застосовується.

Особливі вказівки

У випадку розвитку вирізненої місцевої реакції використання препарату припиняють.

Не слід суміщати застосування препарата з іншою загальною або місцевою терапією, фітотерапією, ультрафіолетовим опроміненням, а також з немедікаментозними методами лікування.

Передозування

Про випадки передозування бальзаму Цитопсор не повідомлялося.

Взаємодія з лікарськими препаратами

Застосування антибіотиків, протизапальних препаратів, а також вакцинація та інтенсивна медикаментозна терапія з приводу супутних захворювань можуть чинити вплив на ефективність препарату.

Форма випуску та упаковка

Бальзам «Цитопсор» (Citopsorum) для місцевого застосування кремового/світло-коричневого кольору. Склад: Ланолін, вазелинове масло, вазелін, жировий солідол, ефірна олія м'яти перцевої, срібло, сіль морська.

Упаковка: 200 мл — Контейнери пластикові для жирових медичних препаратів.

Термін придатності та умови зберігання

Зберігати в прохолодному, захищеному від світла місці. Термін придатності — 24 місяці.