Псоріаз

На теперішній час виокремлюють біля 3000 разніх захворювань шкіри, і псоріаз — одне з найпоширеніших, кожная п'ята людина з хворобою шкіри має псоріаз.

Деколи виникають чутки про чудодійний засіб від псоріазу, але «панацей» не буває, і тількі наївні хворі, що вірять в чудо, вимагають «повного одужання». Декотрі хворі, ризикуючи спровокувати загострення псоріазу й викликати ускладнення, щосили займаються самолікуванням.

Перспективи такого лікування усіма методами й препаратами одразу, за принципом «може що й допоможе» вкрай несприятливі, навіть загрозливі.

Медиками та фармацевтами були запропоновані разноманітні препарати та методи для лікування псоріазу, однак вони нечасто призводять до тривалого позбавлення від проявів псоріазу, і майже ніколи до цілковитого одужання.

Необхідно використовувати тількі випробувані та перевірені на великій кількості пацієнтів сучасні методики та препарати (багато зі старих методів та препаратів токсичні та неефективні).

В останній час на вітчізняному ринку з'явилася велика кількість закордонних препаратів для лікування псоріазу. Однак практика свідчить, що в більшості випадків вони лише на деякий час полегшують стан хворого, й до них швидко розвивається несприйняття. Багато з цих засобів викликають суворі побічні ефекти.

Нам часто доводиться стикатися як з псоріазом у важкій формі (часто викликаною нераціональним лікуванням), так і з хворими, яким псоріаз спричиняє лише косметичні незручності (а для декотрих хворих можливість втримати псоріаз у цій стадії — вже величезне благо).

Метод, що застосовується для лікування псоріазу повинен забезпечувати лікування до цілковитого зникнення проявів хвороби або до стану косметичного комфорту. Необхідно також забезпечити швидке видалення повторної висипки на первинній стадії до досягнення тривалої ремісії або цілковитого позбавлення проявів псоріазу.

Важливе значення мають нешкідливість лікування, його терміни та доступність (вартість та можливість лікування у домашніх умовах), мінімальні незручності застосування — лікування не повинно обтяжувати більше, ніж сама хвороба.

Цим вимогам задовольняє застосування бальзаму «Цитопсор». Користуються їм вдома у зручному режимі, дотримуючись нескладної дієти. У подальшому можна самостійно стримувати точкову висипку псоріазу на початковій стадії, підтримуючи комфортний стан.