Псоріаз

Так, одна з проблем діагностики цієї хвороби полягає в тому, що деякі форми псоріазу нагадують інші захворювання шкіри, з якими їх можна сплутати.

До цих захворювань належить різні форми екземи, особливо себорейна екзема шкіри голови, що вкрита волоссям. Інколи важко відрізнити від псоріазу екзему шкіри долонь і підошв.

Навіть спеціалісти з захворювань шкіри (дерматологи) для встановлення діагнозу інколи вимушені вилучувати під місцевою анестезією невеликий шматочок ураженої шкіри, щоб вивчити її під мікроскопом (брати біопсію).

Схожі на псоріаз симптоми має дискоїдна екзема. Як видно з самої назви, при дискоїдній екземі на шкірі з'являються невеликі заокруглені ділянки декілька сантиметрів в діаметрі, що швидко потовщуються. Але, на відміну від псоріазу, ці бляшки не вкриті характерними тонкими сріблястими лусочками.

Стригучий лишай зустрічається частіше у дітей, викликаючи появу заокруглених червоних плям на тулубі та голові, і зазвичай супроводжується зудінням. Ці плями трохи лущаться, і схильні до росту по периферії, залишаючи чисту ділянку в центрі, від чого нагадують кільця. Викликає стригучий лишай грибок, той же, що призводить до грибка на шкірі підошв.

Рожевий лишай проявляється рожевого кольору сипом с дрібним лущенням, його вважають реакцією на вірусну інфекцію. Зазвичай спочатку з'являється одиничка бляшка, а за тиждень чи трохи пізніше на обох боках тулуба і на плечах виникає багато овальної форми плям. Ці плями можна сплутати с крапельною формою псоріазу, але зникають вони набагато швидше.