Ефективність бальзаму Цитопсор

Використання бальзаму Цитопсор при псоріазі показано як в стійкій, так і в прогресуючій стадії захворювання. У більшості випадків ефективність Цитопсору досить висока — його застосування (дивіться інструкцію) призводить до успішних результатів (при загостренні час використання дещо подовжується).

Частина часу йде на те, щоб зупинити загострення — появу нових та зростання «старих» висипів.

Зазвичай зникнення висипів відбувається «згори донизу»: насамперед — на волосистій частині голови та обличчі, в останню — на ногах. Нарешті, лікування виявляється тим ефективнішим, чим частіше і довше мазь знаходиться в контакті з ураженою шкірою.

Пацієнти, що спостерігалися, переносили використання Цитопсору добре, без будь-яких побічних явищ. Лише у хворих із підвищеною чутливістю шкіри перші 2–3 дні мазева терапія викликала свербіж, препарат довелося змити та зробити перерву на 1–2 доби. Потім, з поновленням використання, свербіж припинявся, реакція шкіри перебувала в межах норми.

Іноді при тривалому застосуванні внаслідок порушення дієти або інших факторів з'являються свіжі висипання, які зазвичай зникають протягом 4–5 днів. Іноді використання Цитопсору має незначний вплив на загострення, найчастіше коли продовжується дія фактора, що спричинив псоріаз — наприклад, настав несприятливий сезон (сезонний псоріаз), загострення інших захворювань, хронічної інфекції.

Позбавлення провокуючих псоріаз факторів

Взагалі кажучи, саме через дію потужних провокуючих факторів мазева терапія може виявитися малоефективною і тому, зокрема, не рекомендується: вагітним і жінкам, що годують, — внаслідок тривалої гормональної перебудови організму; хворим з тяжкими формами різних соматичних патологій (онкологічні захворювання, цироз печінки, інсулінозалежний діабет та ін.), особливо в період інтенсивної лікарської терапії; хворим на шизофренію та інші психічні захворювання.

Серед причин, які можуть викликати псоріаз або його загострення важливе значення мають постійне грубе порушення дієтичного режиму, зловживання спиртними напоями, прийом антибіотиків та інших медикаментів, у тому числі деяких лікарських рослин, кліматичні фактори та ін. Якщо усунути подібні впливи неможливо, то варто перечекати якийсь період, а потім продовжити застосування Цитопсору. Під час цього періоду можна застосовувати індиферентні мазі або Цитопсор, так як досвід показав, що він стримує вперто прогресуючі прояви.

Інші причини загострення псоріазу

Також загострення може бути спричинене поєднанням двох або декількох засобів або методів лікування. Ось чому ми наполегливо рекомендуємо при застосуванні бальзаму Цитопсор не «доповнювати» і не «покращувати» його іншими препаратами та методами. Наприклад, лікування псоріазу травами може викликати загострення через ті чи інші препарати рослинного походження, що входять до складу зборів та інших лікарських засобів. Деякі пацієнти негативно реагують навіть на рекомендовані для нормалізації обміну речовин препарати череди тридільної.

Під час застосування і після того, як висипання псоріазу зникнуть, необхідно ретельно дотримуватись протирецидивних рекомендацій — це підвищує ефективність Цитопсору та допомагає підтримувати отриманий результат.