Догляд за шкірою

Послідовний, зважений підхід до догляду за шкірою забезпечує кращі та стійкіші результати, ніж агресивні процедури час від часу, які можуть завдати шкоди.

1. Наносіть сонцезахисний крем щодня

Захищайте свою шкіру від сонячних променів, використовуючи щоденний сонцезахисний крем, щоб уникнути передчасних ознак старіння, зокрема тонких ліній, зморшок і зміни кольору шкіри. Якщо ви не будете захищати її щодня, пошкодження сонячними променями може завдати великої шкоди.

2. Не турбуйте шкіру

Спокусливо щось негайно зробити з прищом, що виник раптово. Треба протистояти цьому бажанню. Це лише тимчасове виправлення ситуацій, але не дуже хороша ідея в довгостроковій перспективі. Видавлений прищ призводить до утворення ранки, яка у деяких випадках може спричинити утворення рубця. Також це може призвести до поширення бактерій по шкірі, що зробить ситуацію тількі гіршою.

3. Підлаштовуйтесь

Оскільки шкіра є дуже активним органом, важливо постійно переглядати та підлаштовувати методи за її доглядом, залежно від сезонних змін, змін способу життя та вікових змін (наприклад, вагітності або менопаузи ) .

4. Надмірно — не відлущуйте

Пілінг є чудовим доповненням до регулярніх процедур по догляду за шкірою, оскільки він видаляє відмерлі клітини шкіри та звільняє місце для нових, більш здорових. Однак інколи менше означає більше. Потрібно дати шкірі час відпочити. Для більшості типів шкіри достатньо проводити пілінг від одного до трьох разів на тиждень. Більше того, частий пілінг несе ризик подразнення шкіри.

5. Зволожуйте шкіру

Достатнє зволоження є запорукою бездоганної шкіри. Вода вимиває з вашого організму всі забруднення та токсини. Випивайте принаймні вісім–десять склянок води щодня та додайте до свого догляду за шкірою засоби, які містять такі зволожуючі інгредієнти, як гіалуронова кислота та гліцерин.

6. Вмивання

Протягом дня пори шкіри забиваються брудом та жиром. Очищайте обличчя двічі на день, щоранку та щовечора, щоб видалити ці забруднення. Однак уникайте гарячої води, тертя шкіри та тривалого її контакту з водою. Це може сушити шкіру та подразнювати її.

7. Не економте на сні

Сон недаремно називають «еліксіром краси». Треба намагатися спати мінімум восім годин на добу, щоб дати органзіму час відновити сили для наступного дня. Якщо ви цього не робите, то будете мати справу з мішками та темними колами під очима, висипкою, зморшками тощо.

8. Ретинол

Ретинол — це золотий стандарт, коли мова заходить про омолодження шкіри, але все включати його в режим догляду за шкірою треба повільно й обережно, щоб уникнути почервоніння та подразнення. Почніть з використання препаратів з ретинолом два рази на тиждень протягом кількох тижнів, потім тричі на тиждень. Це створить у шкіри толерантність до ретинолу і ви впевнитеся в його переносимості. Існують також інші форми вітаміну А для догляду за шкірою.

9. Завжди звертайтеся за професійною порадою

Шукайте професійного косметолога або дерматолога — важко самостійно визначити, що краще, коли існує так багато варіантів і багато сумнівних тверджень. Спитайте професіонала. Це, в довгостроковій перспективі, заощадить ваші гроші та час.