ETOLEN.COM

Бальзам Цитопсор

ЛІКУВАННЯ ПСОРІАЗУ

Інструкція Ціна

Коли пальці сверблять, це важко ігнорувати. Інтенсивність свербіжу може варіювати від слабкого дискомфорту до серйозного подразнення, що псує життя. Існує кілька причин зудіння і свербіжу пальців.

До загальних причин свербіння пальців належать шкірні захворювання (екзема, псоріаз). Інші включають загальні захворювання, такі як діабет та інші.

Частою причиною свербіжу пальців є контактний дерматит. Якщо ви контактуєте з речовиною, що викликає алергію або подразнює шкіру, можете розвинутися цей стан. Алергічний дерматит найчастіше виникає на руках, обличчі, губах та під пахвами.

Ще однією причиною свербіжу пальців є екзема. Вона проявляється маленькими прозорими вологими пухирцями на руках та ногах, які сверблять і болять. Екзему викликають вплив агресивних хімічних речовин, алергенів, підвищене потовиділення, стрес.

Свербіння пальців може бути симптомом і такого захворювання як псоріаз.

Крім фізичних причин, зуд у пальцях може мати таків психологічні причини, такі як стрес та тривожність.

Лікування свербіжу

Якщо свербіж викликано алергією або дерматитом, зменшити запалення допомагають ангигістамінні препарати. Лікар також може призначити гормональний крем. У важких випадках зудіння, спричинених екземою або псоріазом, можуть знадобитися рецептурні препарати для впливу на основну причину зуду.

З допоміжних засобів проти зудіння і свербіжу можна запропонувати: використовувати нейтральні миючі засоби без віддушок; пити достатню кількість води; уникати подразників, які викликають свербіння (певна їжа або відомі алергени).