ETOLEN.COM

Бальзам Цитопсор

ЛІКУВАННЯ ПСОРІАЗУ

Інструкція Ціна

Вазелін

Медичний вазелін — мазеподібна речовина без смаку і запаху, суміш очищених рідких і твердих вуглеводнів, яка отримується з переробки парафінової нафти.

Показання до застосування медичного вазеліну

Зволоження сухої шкіри рук і обличчя, включаючи вплив негативних зовнішніх чинників.

Застосування вазеліну

Вазелін застосовується зовнішньо, наноситься на шкіру для зволоження.

Вазелін є доброю та стійкою основою для різних нейтральних засобів та кремів, входить до складу основних компонентів більшості паст і мазей або використовується в них як допоміжна речовина. Вазелін не поглинається шкірою і заважає оглибленому поглинанню нею інших речовин.

Особливі вказівки

Вазелін низької якості, погано очищений, може мати запах схожий на запах гасу, містити кислоти і викликати подразнення шкіри.

Склад і форма випуску

Рецепт на вазелін

Rp.: Vaselini 25,0
  D. t. d. N
  S. Зовнішнє.
  • Мазь «Вазелін білий медичний» в банках об'ємом 25 г і 50 г, а також в тубах об'ємом 30 г.

Термін придатності та умови зберігання

Вазелін зберігають у щільно закритому контейнері в прохолодному місці. Доступний для придбання без рецепта.

Термін придатності вазеліну: банки та туби — 4 роки.

Код АТХ: D02A C. Пом'якшуючі препарати.

Властивості

Натуральний вазелін (Vaselinum) в залежності від ступеня та методу очищення може мати вигляд однорідної мазеподібної маси від чорного до жовтого при неповному очищенні (vaselinum flavum, жовтий вазелін) або білого кольору (vaselinum album, білий косметичний вазелін, який використовується в косметології і дерматології і не має запаху і смаку завдяки високому ступеню очищення). За безпосередньою дією на шкіру чистий вазелін трохи поступається тваринним жирам і рослинним оліям.

Вазелін не розчиняється у воді, слабко розчиняється у етиловому спирті, легко розчиняється в етиловому ефірі, хлороформі, бензині та інших розчинниках.

Штучний вазелін також має вигляд маси жовтого або білого кольору і отримується шляхом плавлення церезину або парафіну з мінеральними маслами. На відмінність від натурального вазеліну він не тягнеться і при тривалому зберіганні виділяє масло, що входить до його складу.